Rundervink met venkelknol en sperziebonen

Rundervink met venkelknol en sperziebonen

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Rundervink met venkelknol en sperziebonen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 25 g margarine
    • 1 prei (in ringen)
    • 1 venkelknol (in plakjes)
    • 1 el mosterd
    • 75 ml
    • 4 rundervinken
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook in een bodem water met zout de sperziebonen 5 minuten.

  2. Smelt in een koekenpan de boter. Bestrooi de rundervinken met zout en peper en bak ze in 12-15 minuten bruin en gaar.

  3. Kook intussen in ruim water met zout de krieltjes in 8-10 minuten gaar.

  4. Neem het vlees uit de pan.
  5. Bak de venkel en prei 2-3 minuten. Voeg de sperziebonen, mosterd en slagroom toe.

  6. Leg de rundervinken tussen de groenten. Smoor de groenten in 4-5 minuten knapperig gaar. Breng op smaak met zout en peper.

  7. Verdeel de groenten met de rundervinken over 4 borden. Schep er de krieltjes bij.
  8. Aantal kcal: 456 p.p.