Rundvlees met krieltjes en groenten

Rundvlees met krieltjes en groenten

Ik heb alle tijd Makkelijk Goedkoop

Rundvlees met krieltjes en groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 750 g
    • 1.5 l (of kippenbouillon)
    • 1 ui (met 3 kruidnagels erin geprikt)
    • 1 kruidentuiltje
    • 6 krieltjes (gehalveerd)
    • 350 g wortels (in staafjes)
    • 200 g knolselderij (in staafjes)
    • 4 preien (in staafjes)
    • 350 g prinsessenbonen
    • fleur de sel
    • dijonmosterd
    • peper
    • 1 el Bertolli olijfolie
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Prik de kruidnagels in de ui. Halveer de krieltjes. Snijd de wortelen, knolselder en prei in staafjes en maak de boontjes schoon.

  2. Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem. Bruin de rosbief 3 minuten aan elke kant en kruid met zout en peper. Hang het vlees aan de linker- en rechterkant met keukentouw vast aan een houten lepel. Zet even apart.

  3. Breng de bouillon aan de kook met de kruidnagel-ui en het kruidentuiltje. Leg, zodra de bouillon kookt, de houten lepel op de rand van de pan, zodat het vlees in de bouillon hangt zonder de bodem of de rand te raken. Temper het vuur. Laat 15 minuten pocheren voor een 'bleu' resultaat.

  4. Stoom de halve krieltjes 5 minuten. Stoom de wortelen, knolselderij en prei 4 à 6 minuten en de boontjes 3 minuten. Houd de groenten warm.

  5. Haal het vlees uit de bouillon. Wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.

  6. Snijd het vlees in plakjes en verdeel ze over de borden. Leg er wat aardappelen, wortelen, knolselderij en prei bij en lepel er wat bouillon over. Bestrooi met fleur de sel en peper. Serveer met een flinke lepel Dijon-mosterd.

Misschien vind je dit ook wel lekker!