Saffraancupcake met suikerhart

Saffraancupcake met suikerhart

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Saffraancupcake met suikerhart

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 125 g
    • 125 g
    • 2 eieren
    • 2 tl
    • tl bicarbonaat
    • 0.25 tl saffraanpoeder
    • 3 druppels voedingskleurstoffen (rood)
    • 250 g
    • 5 el
    • 125 g margarine (ongezouten)
    • 125 g margarine (voor de botercrème)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de suiker en de margarine witromig tot een luchtige botercrème. Meng de eieren er één voor één door.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda. Roer de botercrème, de saffraan en de rode voedingskleurstof erdoor.

  3. Zet 12 papieren cupcakevormpjes op een bakplaat. Vul ze voor de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

  4. Voor de boterroom: klop de margarine, de poedersuiker en de melk tot een luchtige boterroom.

  5. Voor de afwerking snijd je een dun laagje van de bovenkant van de cupcake, dat je als deksel kunt gebruiken. Doe de boterroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit rondom toefjes op de cupcake. Leg het deksel op de boterroom.

  6. Snijd een hartje uit bakpapier en leg het in het midden van het dekseltje. Bestrooi de cupcake met poedersuiker en neem het hartje weg.