Saffraanrisotto met winterkabeljauw en venkel

Saffraanrisotto met winterkabeljauw en venkel

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Saffraanrisotto met winterkabeljauw en venkel

Ingrediënten voor 2 personen
    • 2 stukken skreifilets (of kabeljauw, van 200 g, met vel)
    • 1 venkelknol (of 2 kleine)
    • 1 sjalot
    • 150 g
    • 100 g
    • 1 mespuntje saffraan
    • 1 glas witte wijn
    • 500 ml (ongeveer)
    • 50 ml (Blue Band Finesse)
    • margarine
    • 1 scheut olijfolie
    • 1 snufje peper en zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Pel en snipper de sjalot. Maak de venkel schoon, bewaar het groen. Snijd 1/3 van de venkel in kleine stukjes. Stoof de sjalot glazig in een pan met een dikke bodem, in wat margarine. Voeg de rijst toe, roer om tot alle korrels glanzen. Zet het vuur zacht en doe er de venkel, de saffraan en de wijn bij. Voeg er een pollepel van de bouillon aan toe. Roer om en voeg een volgende pollepel bouillon toe als al het vocht is opgenomen. Werk zo verder tot alle bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer af en toe om met een houten lepel.

  2. Haal de pan van het vuur, roer de room erdoor, de helft van de Parmezaanse kaas en een klontje margarine door de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten staan. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Snijd de rest van de venkel in dunne plakjes en bak het in een pan met olijfolie goudbruin.

  4. Verhit wat olie in een andere pan en bak er de winterkabeljauw (ook wel skrei genoemd) op de velkant in aan. Draai om en bak de vis nog kort aan de andere kant aan. Kruid met peper en zout.

  5. Serveer de skrei met gebakken venkel en de saffraanrisotto. Werk af met venkelgroen en de rest van de Parmezaanse kaas.