Salade met mango en eendenborst

Salade met mango en eendenborst

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Salade met mango en eendenborst

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 eendenborstfilet
    • 1 zak gemengde sla
    • 1 mango
    • 1 komkommer
    • 3 el
    • 3 el
    • 1 el honing
    • 1 el sesamolie
    • 3 el
    • 20 g
    • koriander
    • 1 ui
    • 1 chilipeper
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd het vel van de eendenborstfilet kruislings een aantal keren in. Snipper de gember en de chilipeper fijn. Hak de blaadjes van de koriander fijn en snijd de komkommer in de lengte in fijne repen. Schil een rijpe mango en snijd het vruchtvlees in fijne plakjes. Was en droog de gemengde sla.

  2. Bak de filet op een hoog vuur in de sesamolie en kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat nog 25 minuten verder garen.

  3. Meng de arachideolie, de sojasaus, de honing en de witte wijnazijn tot een homogene dressing. Voeg er de gember, koriander en chilipeper aan toe.

  4. Verdeel de sla over 4 borden, samen met de komkommer, uienringen en mango. Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel over de borden. Lepel er wat van de dressing over.

Misschien vind je dit ook wel lekker!