Salade niçoise

Salade niçoise

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Salade niçoise

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g krieltjes
    • 200 g haricots verts
    • 12 kwarteleieren
    • 180 g tonijn op olie (albacore tonijn, met MSC-keurmerk)
    • 1 el grove mosterd (Maille)
    • 1 el witte wijnazijn
    • 6 rijpe trostomaten (in partjes gesneden)
    • 80 g zwarte olijven (zonder pit)
    • 40 g kappertjes
    • olijfolie extra vierge
    • zout en peper
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar.

  2. Kook de haricots verts in water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar.

  3. Kook de kwarteleitjes 2 minuten, laat ze schrikken onder de koude kraan en pel ze. 

  4. Laat de tonijn uitlekken maar vang de olie op. Meng de olie met de mosterd en de azijn tot een dikke dressing. Voeg naar smaak meer olijfolie, zout en peper toe.

  5. Schud een flinke lepel dressing door de boontjes en de krieltjes. Meng de tonijn met de olijven en de kappertjes.

  6. Serveer alles op een schaal of op borden en zet de rest van de dressing op tafel.