Klassieke salade niçoise

Klassieke salade niçoise

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Klassieke salade niçoise

Ingrediënten voor 4 personen
    • 100 g olijven
    • 300 g sperziebonen (steelaanzet verwijderd)
    • 1 rode ui (in ringen)
    • 2 blikken tonijn in olijfolie (à 160 g) (in stukjes)
    • sla naar keuze (Tip: Salatrio )
    • 450 g krieltjes (koelvers)
    • 2 eieren
    • 3 el
    • 8 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar en spoel onder stromend water koud. Kook de krieltjes in water met zout in 8 minuten gaar.

  2. Verdeel de sla met de sperziebonen, de krieltjes, de tonijn, de uiringen en de olijven over 4 borden. Sprenkel er de olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak over.

  3. Pel tot slot de eieren, snijd ze in partjes en verdeel ze over de salade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!