Salade van gegrilde little gem en rabarber van Estée Strooker

Salade van gegrilde little gem en rabarber van Estée Strooker

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Salade van gegrilde little gem en rabarber van Estée Strooker

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 200 g
    • 3 kroppen
    • 2 bieten
    • 1 el honing
    • 1 komkommer
    • 200 g doperwten (vers)
    • scheutje zonnebloemolie
  • Voor de dressing

    • 1 el mosterd
    • 2 el
    • 0.5 el honing
    • 4 el olijfolie
    • snufje peper en zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm een grilpan. Snijd alle groenten; snijd de rabarber in dikke schuine stukken, de little gem in tweeën en de biet in dunne plakken nadat je deze geschild hebt. Besprenkel de groenten met een beetje zonnebloemolie. 

  2. Gril de little gem kort aan beide kanten voor ca. 1 minuut, haal de little gem vervolgens uit de pan. Gril de rabarber en biet in de pan voor ca. twee minuten aan iedere kant. Voeg een eetlepe honing toe en laat de rabarber en biet kort karameliseren. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook. Dop de doperwtjes en blancheer deze voor ca. 4 minuten. Spoel ze daarna af met koud water. Je kunt eventueel ook doperwten uit de diepvries gebruiken, deze hoef je niet te blancheren.

  4. Schil de komkomer over de lengte met een dunschiller zodat er lange slierten ontstaan. Meng in een kom de mosterd, frambozenazijn, honing en de olijfolie. Breng de dressing op smaak met een snufje peper en zout. 

  5. Meng alle groenten (op de little gem na) losjes door de dressing. Leg de little gem sla op een bord (of een plank). Verdeel alle groenten over de little gem sla en giet overal ook wat dressing overheen.

  6. (Beeld: Jitske Hagens en Dorien Dolsma, Wij Zijn Kees)