Salade van geroosterde paprika, aubergine en courgette

Salade van geroosterde paprika, aubergine en courgette

Met slimme tip van Sandra Ysbrandy
Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Salade van geroosterde paprika, aubergine en courgette

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode paprika's
    • 1 gele paprika
    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • 8 el olijfolie
    • 1 tl gerookt paprikapoeder
    • 1 tl gedroogde tijm
    • 3 el
    • zout en peper
    • gebakken aardappeltjes (optioneel, voor erbij)
    • 4 saucijsjes (optioneel, voor erbij)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in brede repen en de aubergine en courgette in grove stukken.
  2. Meng de helft van de olie met het paprikapoeder en de tijm. Schep de paprika’s, aubergine en courgette om met de olie.
  3. Verhit een grillpan en rooster de groenten rondom bruin en gaar.
  4. Besprenkel de groenten met de azijn en breng op smaak met zout en peper.
  5. Lekker met gebakken aardappels en gebakken saucijsjes.
  6. Tip van Sandra: kies de kleinste courgette die je kunt krijgen. Hoe kleiner hoe lekkerder. Kleinere exemplaren hebben niet alleen meer smaak, ze zijn ook steviger en verliezen minder vocht tijdens het bakken of grillen.

Nog zo'n heerlijke dagschotel met groente in de hoofdrol: Groente roerbak met puree en tartaar

Lees ook: Zó snijd je een courgette

Lees ook: De lekkerste 20 minuten recepten, vind je via het weekmenu 

Misschien vind je dit ook wel lekker!