Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Salade van geroosterde paprika, courgette en aubergine

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 rode paprika's
    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 50 g pijnboompitten
    • 100 g rucola
    • 1 radicchio (kleine rode sla)
    • 1 scheutje citroensap
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de grill op 225 ºC. 

  2. Snijd de paprika's in vieren, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika's onder de gril tot de bovenkant zwart begint te kleuren. Haal ze uit de oven, leg er een vochtige theedoek op en laat die 5 minuten liggen. Haal de doek eraf, trek de schil van de paprika's af en laat ze afkoelen. 

  3. Snijd de courgette in plakjes. Snijd de aubergine eerst overlangs doormidden en dan in plakjes.

  4. Laat de grillpan goed heet worden. Bestrijk de courgette en aubergine met een klein beetje vloeibare margarine en rooster ze aan beide kanten tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Laat ze afkoelen. 

  5. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op wat keukenpapier.

  6. Meng de rucola en de geroosterde groenten door elkaar en breng de salade op smaak met een scheutje citroensap, peper en zout. 

  7. Haal 4 (of meer) mooie hele bladen van de rode sla en schep hier de salade in. Serveer direct.