Salade van kalfsvlees en groenten

Salade van kalfsvlees en groenten

Mag even duren Iets moeilijker Iets duurder

Salade van kalfsvlees en groenten

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g kalfsfilets
    • kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
    • 10 gedroogde tomaatjes (in olie)
    • 2 teentjes knoflook fijngehakt
    • 1 pakje soepgroente
    • 1 aubergine
    • 1 vleestomaat
    • 1 citroen
    • 2 el olijfolie
    • 1 bosje lente-ui (het wit)
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 25 g rucola
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de halve citroen in plakjes en pers deze vervolgens uit. Spoel de aubergine en snijd in staafjes. Spoel de lente-uitjes en snijd ze doormidden.

  2. Doe de ui met de soepgroenten in een kookpan. Schenk er water bij tot alles onder staat en breng aan de kook. Doe er het vlees en het kruidenbundeltje bij, samen met peper en zout. Dek af en laat 45 minuten sudderen.

  3. Neem het vlees uit de bouillon, laat afkoelen en snijd in plakjes. Zeef de bouillon.

  4. Breng 1 liter water aan de kook met de plakjes citroen en wat zout. Doe er de aubergine en de lente-uitjes bij. Laat 2 minuten zacht koken. Giet af en laat uitlekken.

  5. Spoel en droog de rucola. Pel en ontpit de tomaat en snijd in blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.

  6. Vermeng de aubergine met de zongedroogde tomaatjes, de lente-uitjes en de knoflook. Roer er 3 eetlepels van de vleesbouillon door, het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Verdeel het vlees over de borden. Schep er de salade bij. Werk af met blokjes tomaat en rucola. Serveer op kamertemperatuur.