Salade van rabarber met witte asperges en aardbei

Salade van rabarber met witte asperges en aardbei

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Salade van rabarber met witte asperges en aardbei

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 gram witte asperge (geschild en houtige delen van stengels verwijderd)
    • 400 gram rabarber (blad en stengeluiteinden verwijderd)
    • 1 citroen
    • 4 handen waterkers (worteleinden verwijderd)
    • 1 handje aarbeien
    • 2 el fijngesneden platte peterselie
    • 2 el
    • 2 el zonnebloem- of arachideolie
    • 1 tl suiker
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Laat dunne asperges heel, snijd de dikkere exemplaren overlangs doormidden. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. 

  2. Breng ruim water met het citroensap, de suiker en het zout aan de kook en kook de asperges in 10-15 minuten beetgaar. 

  3. Schil intussen de rabarber eventueel licht met een dunschiller en snijd de stengels in 1 cm dikke boogjes. Kook deze de laatste 5 minuten met de asperges mee. 

  4. Giet beide af, maar vang het kooknat op. Klop of schud 100 ml van dit kooknat met de olie, azijn en peterselie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout. 

  5. Schep de dressing door de het asperge-rabarbermengsel en verdeel hem over vier bordjes. Garneer met de waterkers en stukjes aardbei en serveer direct. Lekker met geroosterd brood.