Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Salade van tuinbonen met artisjok en venkel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g tuinbonen
    • 4 artisjokken (klein)
    • 1 venkelknol
    • 1 tl venkelzaadje
    • olijfolie
    • peper
    • zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de venkel in fijne repen, hak het groen. 

  2. Kook de tuinbonen in 10 minuten beetgaar in gezouten water. Verwijder het buitenste vliesje. (Of gebruik tuinbonen uit blik.)

  3. Kook de artisjokken en snijd het hart in vieren.

  4. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak er de venkel in, samen met de venkelzaadjes. Laat op een zacht vuur onder een deksel garen.

  5. Voeg de artisjok en de tuinbonen toe en schep zachtjes om. Kruid met peper en zout. Strooi het venkelgroen erover. Eventueel kun je nog wat olijfolie over de salade lepelen. 

  6. Serveer warm of koud. 

Misschien vind je dit ook wel lekker!