Salade van voorjaarsgroente met gebakken tongfilet en kerveldressing

Salade van voorjaarsgroente met gebakken tongfilet en kerveldressing

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Salade van voorjaarsgroente met gebakken tongfilet en kerveldressing

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 100 g peultjes
    • 100 g jonge wortelen
    • zout en peper
    • 6 lente-uien
    • 12 cherrytomaatjes
    • 10 g verse kervel
    • 4 el Calvé Yofresh
    • 4 kleine tongfilets
    • 2 el vloeibare margarine
    • 1 zakje Calvé Croutons Walnoot Kruiden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Maak alle groente schoon. Halveer de worteltjes en lente-uitjes in de lengte. Snijd de tomaatjes doormidden.

  2. Breng een laag water aan de kook en kook de worteltjes 4 minuten. Voeg na 2 minuten de peultjes en lente-uitjes toe. Giet af, spoel na met koud water en laat goed uitlekken. 

  3. Hak de helft van de kervel fijn en voeg dit toe aan de sladressing. Schep de gekookte groenten en de tomaatjes erdoor.

  4. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de tongfilets ca. 1,5 minuut per kant. Kruid met zout en peper.

  5. Meng de takjes kervel door de salade en verdeel de salade over 4 grote borden. Leg de tongfilets erop en bestrooi met de croutons.

Heerlijke gebakken tongfilet met een knapperige salade voorzien van een kerveldressing. Erg lekker met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Bron: Calvé