Salmorejo

Salmorejo

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Salmorejo

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el (fijngehakt)
    • keukenmachine of staafmixer
    • 75 g serranohammen (in stukjes)
    • 3 eieren
    • 6 sneden stevig brood
    • 1 kg rijpe trostomaten (in stukjes)
    • 3 el rode wijnazijn
    • 6 el olijfolie extra vierge
    • 2 tenen knoflook
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard. 

  2. Week 2 sneetjes brood in een beetje water.

  3. Kruis de tomaten aan de onderzijde in en dompel ze 10 seconden in kokend water. Ontvel de tomaten, snijd ze in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Pureer de tomaten met de knoflook en het brood in de keukenmachine.

  4. Breng de soep op smaak met de wijnazijn, de olijfolie en zout en peper. Zet de soep bij voorkeur nog 2 uur in de koelkast.

  5. Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met de ham, partjes gekookt ei en peterselie. Serveer met een paar sneetjes brood.

Misschien vind je dit ook wel lekker!