Sambalkip met veldsla

Sambalkip met veldsla

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Sambalkip met veldsla

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 kipfilets
    • 1 ui
    • 4 el zonnebloemolie
    • 1 groot blik tomatenpuree (140 g)
    • 2 tl
    • 300 g witte rijst
    • 75 g
    • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
    • 1 el honing
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bestrooi de kipfilets met zout en peper en bak ze in 10-12 minuten bruin en gaar.

  2. Neem de kipfilet uit de pan en voeg de laatste 2 eetlepel olie toe. Fruit de ui en de knoflook. Bak de tomatenpuree en de sambal 1 minuut mee.

  3. Voeg de honing en 250 ml water toe en roer tot een gladde saus. Leg de kipfilets in de saus. Maak de veldsla naar wens aan. Leg de kipfilets op 4 borden, schep er de saus over en serveer met de salade en de rijst.