Sandra Ysbrandy's aspergerolletjes in bieslookomelet

Sandra Ysbrandy's aspergerolletjes in bieslookomelet

Een recept van Sandra Ysbrandy
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Sandra Ysbrandy's aspergerolletjes in bieslookomelet

Ingrediënten voor 8 personen
  • Aspergerolletjes in bieslookomelet

    • 8 stukken asperges
    • 3 stukken eieren
    • 1 scheut melk
    • 1 handje bieslook
    • 8 plakjes serranohammen (of rauwe ham)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Aspergerolletjes in bieslookomelet

  1. Leg de asperges een half uur voor het schillen in een bak met koud water. Schil de asperges met een dunschiller en snijd 2 cm van de onderkant af.

  2. Doe de asperges in een passende pan en giet er ruim water op. Voeg zout toe. Breng die geheel aan de kook. Laat de asperges 3 minuten goed doorkoken.

  3. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 20 minuten met de deksel op de pan doorgaren.

  4. Klop in een kom eieren, melk, bieslook en zout door elkaar. Verwarm een bakpan en vet, met behulp van een kwast of keukenpapier, in met olie. 

  5. Giet een dun laagje van het eimengsel in de bakpan. Beweeg de pan zodat de bodem geheel bedekt is. 

  6. Bak  1-2 minuten en keer om. Bak ook de andere kant 1-2 minuten. In totaal bak je 4 omeletten. Deze leg je op een bord afgedekt met aluminiumfolie.

  7. Snijd de omeletten doormidden. Haal de asperges uit de pan en leg op een theedoek. Wikkel de asperges in de halve omeletten. En wikkel er ook een plakje ham omheen.

  8. Bekijk hier de video.