Sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 courgette
    • 1 aubergine
    • 2 el pijnboompitten
    • verse basilicum (een paar blaadjes)
    • 1 el olie
    • 1 rode paprika
    • 60 g Becel 100% plantaardig
    • 6 sneetjes volkorenbrood met zaden
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Was de groenten. Snijd met een kaasschaaf in de lengte dunne plakken courgette en aubergine. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Doe de groenten in een schaal en schenk er wat olie over. 

  2. Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een koekenpan goudbruin. Hak vervolgens de basilicumblaadje fijn en meng door 3 eetlepels margarine.

  3. Verwarm een grillplaat op hoog vuur en rooster de groenten (plakje voor plakje) in enkele minuten gaar.
  4. Besmeer de boterhammen met de margarine. Leg op twee boterhammen de geroosterde plakjes courgette en aubergine. Doe er een blaadje basilicum en een paar pijnboompitjes bovenop. Leg daarop een andere boterham en beleg die met de paprika, basilicumblaadje en pijnboompitjes. Doe daar bovenop de laatste boterham en snijd diagonaal doormidden.

Tip: deze sandwich is lekker om te nemen voor bij een picknick of gewoon zo als lunch.

Ook een goed idee: VIP Club sandwich

Lees ook: 6x spectaculaire sandwich

Bron: Becel

Misschien vind je dit ook wel lekker!