Sandwich met pulled pork

Sandwich met pulled pork

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Sandwich met pulled pork

Ingrediënten voor 4 personen
    • 2 teentjes
    • 60 g
    • 35 g
    • 2 el
    • 2 el
    • 1 tl cayennepeper
    • 60 ml
    • 60 ml
    • 1 tl kaneel
    • 1 el koolzaadolie
    • 35 g
    • 3 el (versgemalen)
    • 1 varkensschouder
    • 200 g pepertjes (bijv. chipotle-pepers)
Minder dan 30 minuten + marineren + garen + afkoelen

  1. Meng voor de chipotlesaus de bruine suiker met het paprikapoeder, het zout, de peper, het knoflookpoeder, het uienpoeder en de cayennepeper en wrijf het vlees ermee in. Laat 4 uur marineren in de koelkast.

  2. Pel de knoflook en pers het met een knoflookpers.

  3. Rooster het vlees 4 uur op een gesloten barbecue met deksel (of in de oven op 160 ºC). Verlaag de temperatuur dan naar 150 ºC en laat nog 2 uur verder garen. Laat rusten.
  4. Maak ondertussen de saus voor het vlees. Meng de koolzaadolie met de ketchup, de appelazijn, 2 pepers en 3 eetlepels van de chipotlesaus, de kaneel en de knoflook. Laat dit in een steelpan inkoken tot een smeuïge saus. Giet die over het vlees en laat verder afkoelen.

  5. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Serveer tussen een broodje met sla en groenten naar keuze.

Misschien vind je dit ook wel lekker!