Sappige zalm met witlofsalade

Sappige zalm met witlofsalade

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Sappige zalm met witlofsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild, in stukken)
    • 4 zalmfilets
    • 1 ui (gesnipperd)
    • 2 blokjes Knorr Visbouillon
    • 2 el Becel Olie Blend
    • 5 struikjes witlof (in reepjes)
    • 3 el
    • 2 el pijnboompitten
    • 1 friszoete appel (in blokjes)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook in een bodem water met zout de aardappelen in 15 minuten gaar.
  2. Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Neem de pan van het vuur en leg er de zalmfilets in. Laat de vis met de deksel op de pan in 10-12 minuten rosé of net gaar worden.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Meng de witlof met de ui, de appel, de pijnboompitten, de mayonaise en zout en peper.
  5. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de aardappelen in 6-8 minuten goudbruin.

  6. Verdeel de zalmfilet met de aardappelen en de witlofsalade. Lekker met een schijfje citroen.

Tip: met dezelfde ingredienten maak je ook dit heerlijke stoofpotje.

Meer food inspiratie: 9x variëren met zalm

Lees ook: Ken jij de échte wintergroenten?

Misschien vind je dit ook wel lekker!