Sate Ayam - Kipsaté

Sate Ayam - Kipsaté

Ik heb alle tijd Makkelijk Iets duurder

Sate Ayam - Kipsaté

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 400 g kipfilets
    • 3 el Conimex zoete dikke ketjap
    • 2 tl Conimex ketoembar
    • 1 druppel citroensap
    • 1 tl Conimex sambal manis
    • 10 satéstokjes
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in kleine blokjes (ca. 1 cm bij 1 cm).
  2. Meng alle overige ingrediënten in een kom en voeg deze bij de kipfiletblokjes. Laat de kipfiletblokjes ongeveer een uur marineren.
  3. Rijg de kipfiletblokjes aan de satéstokjes.
  4. Laat een grillpan of gril heet worden en gril de satéstokjes om en om gaar (ca. 6-7 minuten per kant).
  5. Serveertip: serveer met Conimex Javaanse satésaus en/of kroepoek.

  6. Variaties: vervang de druppels citroensap met een ½ eetlepel keukentamarinde.

Heerlijk in combinatie met Nasi Goreng Ketjap Manis.

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!