Saucijsjes met appeljus en groentekoekjes

Saucijsjes met appeljus en groentekoekjes

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Saucijsjes met appeljus en groentekoekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el Blue Band Vloeibaar
    • 600 g roerbakgroenten (diepvries, ontdooid)
    • 2 el Croma Vloeibaar
    • 800 g aardappels (geschild)
    • 7 el
    • 3 eieren
    • 15 g (fijngesneden)
    • 2 el appelstroop
    • 4 saucijsjes
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 20 minuten gaar.

  2. Stamp de aardappels, roer er 1 ei, 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar en de helft van de bieslook door. Verwarm nog 4 minuten.

  3. Meng in een schaal 6 eetlepels bloem met wat zout en peper. Voeg 1 ei toe, roer glad, voeg daarna nog 1 ei toe. Schep er de groenten, 1 eetlepel bloem en de rest van de bieslook door.

  4. Verhit in een koekenpan de Croma Vloeibaar. Wacht tot deze mooi bruin wordt, bak de saucijsjes in een paar minuten bruin. Voeg 2 dl water en de appelstroop toe en laat nog 10 minuten garen.

  5. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel Blue Band Vloeibaar. Schep per keer ca. 5 eetlepels van het groentemengsel naast elkaar en bak de koekjes op matig vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar.

  6. Verdeel de puree over 4 borden. Leg de groentekoekjes en de saucijsjes ernaast en schep de jus over de saucijsjes.