Savooikoolpakketjes met scampi’s en zalm

Savooikoolpakketjes met scampi’s en zalm

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Savooikoolpakketjes met scampi’s en zalm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 16 blaadjes savooikool (groot)
    • 2 kopjes (sushirijst)
    • 16 scampi's (gepeld)
    • 400 g zalmfilets (in 16 gelijke stukken)
    • 2 rode paprika's (in reepjes of blokjes)
    • 2 gele paprika's (in reepjes of blokjes)
    • olijfolie
    • 100 ml
    • 0.5 citroen (sap)
    • 1 tl rijstazijn
    • peper
    • zout
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Pel de scampi’s, snijd ze op de rugkant van kop tot staart open en verwijder het zwarte darmkanaal. Snijd de zalmfilet in 16 gelijke stukken. Spoel de paprika’s en snijd ze in reepjes en/of blokjes. Pers de citroen.

  2. Kook de rijst gaar in gezouten water en breng op smaak met de rijstazijn.

  3. Stoom de koolbladeren 10 minuten boven een bodempje water. Snijd er de harde nerven uit. Leg op elk koolblad een dun laagje rijst, leg er een scampi en een stukje zalm op. Vouw dicht en bind op met keukentouw of steek vast met houten prikkers.

  4. Leg de pakketjes in een stoommandje. Stoom ze 5 minuten.

  5. Stoof de paprikablokjes aan in een pan met olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de kippenbouillon toe. Laat 5 minuten stoven onder de deksel en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

Misschien vind je dit ook wel lekker!