Schaapjescupcakes met kokos

Schaapjescupcakes met kokos

Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Schaapjescupcakes met kokos

Ingrediënten voor 12 personen
    • 210 g Blue Band Cake & Koekjes
    • 2 eieren
    • 110 g
    • 1 tl bakpoeder
    • 12 marshmallows (mini, wit)
    • 12 paaseitjes
    • 1 tl witte chocolade (gesmolten)
    • 180 g (fijn)
    • 40 g kokosschaafsel
Tussen 30 minuten en 1 uur

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ˚C. Klop met de mixer 110 g Blue Band Cake & Koekjes met de 80 g fijne kristalsuiker totdat het licht en luchtig is. Voeg één voor één de eieren toe en blijf kloppen.

  2. Zeef het tarwebloem boven het mengsel en voeg het bakpoeder toe. Klop tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Voeg de geraspte kokos toe en roer deze voorzichtig door het beslag met een lepel.

  3. Plaats de papieren cupcake vormpjes in de muffinvorm en vul ze vervolgens tot 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar. Laat de cupcakes afkoelen.

  4. Smelt de pure chocolade au bain-marie.

  5. Klop met een mixer de 150 g Blue Band Cake & Koekjes met de 100 g fijne kristalsuiker. Voeg als laatste de gesmolten pure chocolade toe. Mix tot alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  6. Bestrijk de cupcakes met de crème en versier bovenop met mini marshmallows. Plaats de chocolade eitjes als het hoofd van de schaapjes en maak de oogjes van de gesmolten witte chocolade.

Misschien vind je dit ook wel lekker!