Schelvis met witlofslaatje

Schelvis met witlofslaatje

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Schelvis met witlofslaatje

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 schelvisfilets (elk van 150 g, met vel)
    • 2 el Provençaalse kruiden
    • 1 tl mosterdzaad
    • 4 stronkjes witlof
    • 80 g bamboescheuten (uit blik)
    • 4 lente-uien
    • 1 citroen
    • boter
    • bloem
    • 1 tl paprikapoeder
    • peper
    • zout
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Wrijf de vis aan de velkant goed in met peper, zout, Provençaalse kruiden en paprikapoeder. Spoel de witlof en snijd het in lange repen. Pers de citroen en snijd de lente-uitjes in repen.

  2. Bak de vis in een pan met hete margarine 6 minuten op de velkant, op middelhoog vuur. Draai om en bak ook aan de andere kant nog 2 minuten. Bestrooi met het mosterdzaad. Haal de vis uit de pan en houd warm onder folie.

  3. Doe de witlofreepjes met de bamboescheuten in dezelfde pan en roerbak kort. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de vis met de lauwe witlofsalade en garneer met reepjes lente-ui.