Schnitzel in Spaanse tomatensaus

Schnitzel in Spaanse tomatensaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schnitzel in Spaanse tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 varkensschnitzels
    • 1 ui (in ringen)
    • 1 blik gepelde tomaten (à 400 g)
    • 2 el
    • 1 kg kleine vastkokende aardappelen (schoongeboend)
    • 4 el olijfolie
    • 500 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 100 ml medium sherry
    • 1 el amandelschaafsel
    • 1 tl paprikapoeder
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Snijd de aardappelen in plakjes maar snijd ze niet helemaal door. Leg ze op de bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olie en bestrooi met (zee)zout. Rooster de aardappelen in de oven in ca. 35 minuten gaar.

  3. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak het vlees bruin aan. 

  4. Neem het vlees uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Voeg de paprikapoeder, de sherry en de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel klein, leg het vlees terug in de pan en stoof nog 20 minuten.

  5. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 minuten beetgaar. Rooster het amandelschaafsel. 

  6. Breng het vlees op smaak met zout en peper. Strooi er de peterselie en het amandelschaafsel over. Serveer met de aardappelwaaiers.

Misschien vind je dit ook wel lekker!