Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schnitzel met citroenbotersaus en paprika-aardappelen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el peterselie
    • 1 citroen
    • 50 g margarine
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 duopak aardappelschijfjes
    • 4 schnitzels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vermeng de aardappelparten met de knoflook, paprikapoeder en 2 eetlepels van de olijfolie, zout en peper. Spreid uit over een bakplaat. Bak de aardappels hoog in de oven in ca. 20 minuten goudbruin.

  2. Verwarm ondertussen een eetlepel van de boter met de rest van de olijfolie op hoge stand in een grote koekenpan en bak de schnitzels om en om bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

  3. Voeg de rest van de boter en citroenrasp en -sap aan het bakvet toe en laat het langzaam al roerend op lage stand smelten. Leg de schnitzels terug in de saus en laat nog enkele minuten mee warmen.

  4. Neem de aardappelparten uit de oven en bestrooi ze met peterselie. Serveer de schnitzels met een lepel saus en de aardappelparten en citroenschijfjes.