Schnitzel met groene pepersaus

Schnitzel met groene pepersaus

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schnitzel met groene pepersaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g (oven)frieten
    • 1 sjalot (fijngesnipperd)
    • 1 ui in ringen
    • 25 g margarine
    • 2 el Hellmann's mayonaise
    • 3 el
    • 4 varkensschnitzels (in 8 stukken)
    • 100 ml
    • 1 kropsla
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Bereid de frieten in de oven of friteuse.

  2. Verhit de margarine in een koekenpan. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in 6-8 minuten bruin en gaar.

  3. Verdeel de kropsla in blaadjes en was ze. Verdun de mayonaise met 1 eetlepel water en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de sla met de uiringen over een schaal en besprenkel met de mayonaise.

  4. Neem de schnitzels uit de pan. Bak de sjalot en peperkorrels 1 minuut in het bakvet. Voeg de madeira toe en roer de aanbaksel met een spatel los. Voeg ook de slagroom toe. Leg de schnitzels in de saus en verwarm nog 1 minuut.

  5. Verdeel de schnitzels over 4 borden. Schep de pepersaus over het vlees en serveer met de frieten en kropsla.

Misschien vind je dit ook wel lekker!