Schnitzel met Italiaanse bonensalade

Schnitzel met Italiaanse bonensalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schnitzel met Italiaanse bonensalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 4 tl
    • 400 g varkensschnitzel
    • 1 rode ui (in halve ringen)
    • 1 kg vastkokende aardappelen
    • 2 el rode wijnazijn
    • 2 blikken cannellinibonen (310 g) (uitgelekt)
    • 7 el olijfolie
    • 1 bosje platte peterselie (grof gehakt)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in partjes. Kook de aardappelpartjes 10 minuten in water met zout.

  2. Meng voor de salade de bonen met de ui en de peterselie. Maak de salade aan met 3 eetlepels olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappelpartjes in 8 minuten goudbruin en gaar. Schep er de laatste minuten 2 tl rozemarijn en (zee)zout naar smaak door.

  4. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi de schnitzel met 2 tl rozemarijn en zout en peper. Bak het vlees in 4 minuten goudbruin en gaar.

  5. Verdeel de aardappeltjes en schnitzels over 4 borden en serveer met de bonensalade.