Schnitzel met koolraap, spekjes & tijm

Schnitzel met koolraap, spekjes & tijm

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schnitzel met koolraap, spekjes & tijm

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 2 el verse tijmblaadjes
    • 3 el olijfolie
    • 100 ml Blue Band Finesse voor Koken (Light)
    • 500 g koolrapen (panklaar)
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • 125 g magere spekreepjes
    • 4 varkensschnitzels
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olijfolie. Bak de spekreepjes uit. Schep er de koolraap door en bak 3 minuten.

  3. Schenk de slagroom in de pan en stoof de koolraap met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Bestrooi de schnitzels met zout en peper.

  4. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak het vlees in 8 minuten bruin en gaar. Schep de tijm door de koolraap en breng op smaak met zout en peper. Leg de schnitzel op 4 borden en schep er de koolraap en aardappelen bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!