Schnitzel met mandarijnjus en bloemkool

Schnitzel met mandarijnjus en bloemkool

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Schnitzel met mandarijnjus en bloemkool

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild)
    • zout
    • 25 g Croma Bakken en Braden
    • 1 tl kaneelpoeder
    • 5 mandarijnen
    • 4 varkensschnitzels
    • 1 bloemkool (in roosjes)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een bodem water (de aardappelen moeten net onder water staan) met zout in ca. 20 minuten gaar.

  2. Kook de bloemkoolroosjes in ca. 10 minuten beetgaar.

  3. Halveer 3 mandarijnen. Pel en verdeel de andere 2 vruchten in partjes.
  4. Smelt in een koekenpan de margarine. Bestrooi de schnitzels met zout en peper en bak ze in ca. 8 minuten bruin en gaar. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.

  5. Knijp de mandarijnhelften boven de pan uit en roer de aanbaksels los. Voeg de mandarijnpartjes en het kaneelpoeder toe en laat de jus tot de gewenste dikte inkoken.

  6. Leg de schnitzels op 4 borden en schep er de mandarijnjus over. Serveer met de gekookte aardappelen en bloemkool.

Misschien vind je dit ook wel lekker!