Scholfilet met amandel

Scholfilet met amandel

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Scholfilet met amandel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 700 g krieltjes (koelvers)
    • 1 citroen (in partjes)
    • 50 g margarine
    • 2 el amandelschaafsel
    • 600 g panklare spruiten (gehalveerd)
    • 2 el (fijngehakt)
    • 4 scholfilets (a 150 gr)
    • 3 el
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Dep de scholfilet droog met keukenpapier en bestrooi de scholfilets met zout en peper. Strooi de bloem op een bord en haal de schol erdoor. Klop de overtollige bloem eraf.

  2. Kook de krieltjes in ruim water met zout in 10 minuten gaar. Kook de spruiten in 6-8 minuten beetgaar.

  3. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel en schud op een bord.
  4. Smelt in de koekenpan 25 g boter. Bak de scholfilets in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

  5. Giet de krieltjes af en schud ze om met de resterende 25 g boter en de dille.
  6. Leg de scholfilets op 4 borden en bestrooi ze met het amandelschaafsel. Schep er de krieltjes bij. Serveer met de spruiten en partjes citroen.