Scholfilet met chorizo en worteltjes

Scholfilet met chorizo en worteltjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Scholfilet met chorizo en worteltjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 bos worteltjes (geschrapt)
    • 30 g margarine
    • 40 g chorizo in plakjes (vleeswaar)
    • 2 el olijfolie
    • 2 el
    • 4 scholfilets
    • 1 kg kruimig kokende aardappelen
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout in 15-20 minuten gaar.

  2. Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan knapperig uit, laat ze uitlekken op keukenpapier en breek de plakjes in stukjes.
  3. Snijd de worteltjes in schuine plakjes en kook ze in weinig water met zout in 5-6 minuten beetgaar. Bestrooi de scholfilets met zout en peper en wentel ze door de bloem.

  4. Verhit in een koekenpan de olie en bak de vis in 4-5 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar.

  5. Smelt intussen de margarine in een steelpan. Schud de peterselie door de afgegoten worteltjes.

  6. Verdeel de aardappelen en de worteltjes over 4 borden. Leg de schol erbij en verdeel de chorizo erover. Lepel de margarine over de worteltjes en de aardappelen.