Scholfilet met worteltjes en peultjes

Scholfilet met worteltjes en peultjes

Mag even duren Erg makkelijk Iets duurder

Scholfilet met worteltjes en peultjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 kg aardappelen
    • 4 scholfilets
    • 3 el
    • peper en zout
    • 3 el Blue Band Vloeibaar
    • 1 zak worteltjes en peultjes (koelvers, à 700 g)
    • 3 el (fijngehakt)
    • 100 ml droge witte wijn
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in water met wat zout in 15 minuten gaar.

  2. Dep de scholfilets droog met keukenpapier. Haal de visfilets door de bloem en bestrooi ze met zout en peper.
  3. Smelt in een hapjespan wat margarine. Bak de groenten 1 minuut. Schenk de wijn in de pan en stoof de groenten op laag vuur in 6 minuten beetgaar.

  4. Giet de aardappelen af. Smelt in een koekenpan wat margarine. Bak de aardappelen in 8 minuten goudbruin en gaar.

  5. Smelt in een koekenpan het laatste beetje margarine. Bak de scholfilet in 2-3 minuten per kant bruin en gaar.

  6. Schep de peterselie met zout en peper naar smaak door de groenten.
  7. Verdeel de scholfilet met de groenten over 4 borden. Serveer met de aardappelen.

Misschien vind je dit ook wel lekker!