Scholspiesjes met avocadocrème

Scholspiesjes met avocadocrème

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Scholspiesjes met avocadocrème

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 8 scholfilets
    • 1 rijpe avocado
    • tabasco (naar smaak)
    • zout en peper
    • 1 visbouillonblokje
    • 2 el citroensap
    • 3 el Blue Band Finesse voor Verrijken
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Spoel de scholfilets onder stromend water af en dep ze droog. Snijd ze in de lengte in brede repen. ‘Rijg’ de repen zigzaggend op satéprikkers. 

  2. Breng in een ruime pan 5 dl water aan de kook en los hierin het bouillontablet op. Voeg 1 eetlepel citroensap toe en draai het vuur laag. Laat de scholspiesjes in de bouillon glijden en pocheer de vis in 3 à 4 minuten gaar.

  3. Maak de avocadocrème door het vruchtvlees uit de gehalveerde avocado te scheppen en met een vork fijn te wrijven. Voeg de rest van het citroensap toe. Meng de Finesse voor Verrijken door het mengsel en breng het op smaak met tabasco en zout.

  4. Geef de avocadocrème bij de scholspiesjes.