Schouderkarbonade met honingspekjes

Schouderkarbonade met honingspekjes

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Schouderkarbonade met honingspekjes

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 el honing
    • 4 el olijfolie
    • 1 ui
    • 1 tl gedroogde rozemarijn
    • 700 g panklare krieltjes
    • 500 g bietjes (in plakjes)
    • 2 el
    • 125 g magere spekreepjes
    • 2 tl
    • 4 schouderkarbonades
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie.

  2. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in ca. 15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een koekenpan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de krieltjes goudbruin en gaar.

  4. Schep de bietjes om met de ui, azijn, suiker en zout en peper naar smaak.
  5. Neem het vlees uit de pan en houd onder een deksel warm.

  6. Bak de spekreepjes uit. Schep de honing met de rozemarijn door de spekjes en verwarm nog 1 minuut.

  7. Leg de karbonades op 4 borden en schep er de honingspekjes over. Serveer met de bietjessalade en gebakken krieltjes.