Schouder karbonade met mie en pindasaus

Schouder karbonade met mie en pindasaus

Snel klaar Makkelijk Iets duurder

Schouder karbonade met mie en pindasaus

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 3 el gebakken uitjes
    • scheutje ketjap (of water/melk)
    • 300 g mienestjes
    • 1 bakje Conimex Boemboe Bami Goreng
    • 4 el olijfolie (of zonnebloemolie)
    • 500 g Calvé pindasaus
    • 1 zak bamigroenten (of andere groenten, à 500 g)
    • 4 schouderkarbonades (à 150 g)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie. Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 12-15 minuten bruin en gaar.

  3. Verhit in een wok de laatste 2 eetlepels olie. Bak de bamigroenten 3 minuten.

  4. Voeg de boemboe en 50 ml water toe en bak nog 2 minuten.

  5. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Schenk de pindasaus met een scheut water, melk of ketjap in de pan en verwarm de saus 3 minuten zonder te koken.

  6. Bak de mie 3 minuten met de groenten mee.

  7. Verdeel de bami over 4 borden. Leg er een karbonade bij en schep er wat satésaus over. Bestrooi met de uitjes.

  8. Aantal kcal: 764 p.p.

Misschien vind je dit ook wel lekker!