Scones basisrecept

Scones basisrecept

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Scones basisrecept

Ingrediënten voor 10 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g zelfrijzend bakmeel
    • 1.5 tl bakpoeder
    • 60 g Blue Band Cake & Koekjes (koud)
    • 2 el (om het deeg mee uit te rollen)
    • aardbeienjam
    • 1.5 el witte basterdsuiker
    • 1 groot ei
    • 150 ml melk
    • 75 g crème fraîche
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Roer in een kom het bakmeel met het bakpoeder, de suiker en een mespunt zout door elkaar. Snijd de margarine in stukjes en wrijf ze met de toppen van de vingers door het meelmengsel.

  3. Klop het ei met de melk los. Houd 1 eetlepel van dit mengsel apart en roer de rest door het meelmengsel. Kneed het tot een soepel deeg.

  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van ± 2 cm dik en druk er met een koeksteker of glas cirkels uit. Leg de cirkels op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk ze met het achtergehouden melkmengsel.

  5. Kneed de deegrestjes weer samen en rol ze uit. Steek ook hier weer cirkels uit. Ga door totdat alle deeg opgebruikt is.
  6. Bak de scones in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  7. Laat de scones op een taartrooster afkoelen. Serveer ze met de crème fraîche en de jam.

Misschien vind je dit ook wel lekker!