Seizoenspasta: asperges met ham

Seizoenspasta: asperges met ham

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Seizoenspasta: asperges met ham

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 50 g pittig geraspte kaas (bijv. grana padono)
    • 125 ml crème fraîche
    • 1 ui
    • 250 g tagliatelle
    • 1 el suiker
    • 150 g parmaham
    • 15 g peterselie fijngehakt
    • 1 el olijfolie
    • 1 kg witte asperge
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd het onderste deel van de asperges (ca. 2 cm) af. Schil ze met een dunschiller vanaf de kop rondom. Kook de asperges in een hoge pan met ruim water en 1 tl zout en 1 el suiker in 15 minuten beetgaar. 

  2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verhit wat olie in een steelpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de ham toe en bak 3 minuten mee.

  4. Voeg vervolgens de crème fraîche en peterselie toe en breng de saus op smaak met zout en peper. 

  5. Meng de tagliatelle door de saus en verdeel de pasta over vier diepe borden. Leg de asperges over de saus en garneer met de Parmezaanse kaas.