Semoer Daging - Gesmoord Rundvlees

Semoer Daging - Gesmoord Rundvlees

Ik heb alle tijd Makkelijk Duur

Semoer Daging - Gesmoord Rundvlees

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g runderpoulet (in blokjes gesneden runderstoofvlees)
    • 5 el Conimex zoete dikke ketjap
    • 1 lente-uitje (optioneel)
    • 80 g Basis voor Boemboe
    • 3 geraspte kemirinoten of macadamianoten
    • 300 g witte rijst
    • 2 el Conimex wokolie
    • 1 tl zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Verhit twee eetlepels wokolie in een koekepan en bak het rundvlees rondom bruin. Breng het rundvlees over in een (braad)pan met deksel en zet deze op laag vuur.

  2. Zet de koekenpan vervolgens op laag vuur en bak de boemboe een minuutje aan. Voeg de zoete dikke ketjap, noten rasp, 300 ml water en het zout toe en breng het geheel al roerende aan de kook.

  3. Bekijk of het rundvlees nog onder water staat. Indien dit niet het geval is voeg wat water toe. Giet het ketjap mengsel over het rundvlees en laat het geheel ongeveer 2 uur stoven totdat het rundvlees gaar is, met een deksel op de pan. Controleer regelmatig of het vlees nog onder water staat en vul dit aan indien nodig.

  4. Kook ondertussen de rijst volgens de bereidingswijze. Wanneer het vlees gaar is kook dan de smoor in tot de gewenste dikte.
  5. Serveertip: betrooi het gerecht met een gesneden lente-uitje.

Maak het gerecht helemaal af met Sambal Goreng Tempé en een frisse Komkommersalade.

Nog zo'n klassieker: Nasi Goreng Ketjap Manis

Lees ook: Dit is waarom mannen van vlees houden

Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!