Sesam garnalen met wortel

Sesam garnalen met wortel

Mag even duren Erg makkelijk Goedkoop

Sesam garnalen met wortel

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 1 Knorr kippenbouillon tablet
    • 1 tl maïzena
    • 4.5 el
    • 1 el sesamzaad
    • 2 el
    • 300 g winterwortels
    • 4 bosuitjes
    • 500 g rauwe gepelde garnalen (met staartje)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Verkruimel de bouillontablet en roer het met de maïzena en 3,5 eetlepels wokolie goed door elkaar. Schil en snijd de wortels in dunne reepjes. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

  2. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een halfhoog vuur totdat de zaadjes gaan springen in de pan. Neem de pan van het vuur en roer er de bouillontabletpasta en de honing door. 

  3. Verhit de rest van de olie in een wok met antiaanbaklaag en roerbak de garnalen in kleine porties al omscheppend totdat ze roze zijn. Schep ze direct uit de wok.

  4. Roerbak de wortelreepjes in ca. 7 minuten totdat ze net zacht zijn. Doe de garnalen terug in de wok en voeg het sesammengsel toe. Verwarm al omscheppend totdat de saus bindt. Bestrooi met de bosui en warm ze kort mee.

  5. Tip: bereid dit gerecht ook eens met geraspte kokos in plaats van sesamzaad.

Verrassend garnalen recept met sesamzaad, een heerlijk roerbak recept voor een doordeweekse dag. Het staat supersnel op tafel en heeft een lekkere zoete smaak door de wortelreepjes en de honing. Zelfs de kinderen zullen hiervan smullen. Lekker met noedels of gekookte rijst.

Bron: Knorr