Shaslicks met koolsalade

Shaslicks met koolsalade

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Shaslicks met koolsalade

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g hamlappen
    • 3 el
    • satéprikkers
    • 3 paprika's (rood, groen en geel)
    • 1 ui gesnipperd
    • 6 el olijfolie
    • 50 g gerookt ontbijtspek
    • 2 tl karwijzaad
    • 1 tl milde paprikapoeder
    • 1 kg vastkokende aardappelen (geschild en in partjes)
    • 2 tl
    • 300 g spitskool (koelvers)
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de hamlappen met de rode en de groene paprika in blokjes van gelijke grootte. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Rijg het vlees met de paprika en het spek aan satéprikkers. 

  2. Meng 2 eetlepels olijfolie met de paprikapoeder, zout en peper naar smaak. Bestrijk er de shaslicks mee.

  3. Kook de aardappelpartjes in een bodem water met zout 10 minuten.

  4. Snijd de gele paprika in reepjes. Meng de spitskool met de paprikareepjes, de ui, het karwijzaad, 1 eetlepel olijfolie, de wijnazijn en zout en peper naar smaak.

  5. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel olijfolie. Bak de shaslicks in 8-10 minuten bruin en gaar.

  6. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 5 minuten goudbruin en krokant. Voeg de oregano met zout naar smaak toe.

  7. Verdeel de shaslicks over 4 borden. Schep er de koolsalade met de aardappelpartjes bij.