Shoarma met paprika

Shoarma met paprika

Mag even duren Makkelijk Duur

Shoarma met paprika

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 500 g lamsbout zonder been, in reepjes gesneden (varkenskarbonade of kippendijfilet kun je ook gebruiken)
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 snufje chilipoeder
    • 1 snufje gemalen korianderzaad
    • 1 gele paprika (in dunne reepjes gesneden)
    • 1 rode paprika (in dunne reepjes gesneden)
    • 50 ml mayonaise
    • 100 ml
    • 2 teentjes (uitgeperst)
    • koriander (een paar takjes, grof gehakt)
    • olijfolie
    • zout en peper
    • 1 Turks brood (of een paar kleine)
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Meng het vlees met de specerijen, zout en peper. Meng 2 eetlepels olijfolie en de gele en rode paprika erdoor. Laat 15 minuten marineren. Langer kan ook, maar zet het vlees dan wel in de koelkast.
  2. Meng de mayonaise met de yoghurt, knoflook en koriander.
  3. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het vlees op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.

  4. Serveer de shoarma met Turks brood en de knoflooksaus. Extra lekker met rode ui, tomaat, komkommer, rodekoolsalade en hete pepertjes.
  5. Niet zoveel tijd? Je kunt ook kant-en-klare shoarma gebruiken en de specerijen weglaten.

Misschien vind je dit ook wel lekker!