Simpele ovenschotel met aardappel en kip

Simpele ovenschotel met aardappel en kip

Een recept van Foodbloggers Lekker & Simpel
Mag even duren Makkelijk Iets duurder

Simpele ovenschotel met aardappel en kip

Ingrediënten voor 3 personen
  • Voor 2-3 personen:

    • 3 grote aardappels (voorgekookt en in blokjes)
    • 300 g kipfilets
    • 1 tl paprikapoeder
    • 2 tl
    • zout en peper
    • 0.5 broccoli
    • 1 paprika
    • 1 ui
    • 1 rode peper
    • 200 ml
    • 3 plakjes
    • 50 g
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  3. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak hierin de kip gaar. Kook de broccoli ca. 8-10 minuten, giet af en snijd in stukjes. Snijd ook de paprika, ui, rode peper en spek in stukjes.
  4. Bak de spek, ui, paprika en de rode peper kort mee met de kip (ca. 2 minuten). Voeg ook de gekookte broccoli toe.
  5. Voeg tot slot de kookroom en de geraspte kaas toe en zet het vuur uit. Schep het kip-mengsel, de blokjes aardappel en de tijm in een ovenschaal. Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel nog extra geraspte kaas toe.

Nog zo'n heerlijk recept van Lekker & Simpel (én kidsproof): Honingkip met zoete aardappel

Kinderfavoriet: Appelflappen van bladerdeeg

Aardappel ABC: Welk soort voor welk gerecht?

Misschien vind je dit ook wel lekker!