Simpele vegetarische pasta

Simpele vegetarische pasta

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Simpele vegetarische pasta

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 350 g trostomaten
    • 100 ml Blue Band Finesse (kookroom)
    • 4 el (fijngehakt)
    • 400 g tuinerwten
    • 250 g geraspte belegen kaas
    • 1 knoflook
    • 300 g farfalle pasta
    • 1 el olijfolie
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Giet de pasta af maar vang 100 ml van het kookvocht op.

  2. Kook de tuinerwtjes in een bodem water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar en giet af.

  3. Verwarm in een ruime pan de olijfolie en fruit de knoflook 1 minuut op een laag vuur. 

  4. Schep de pasta, de knoflookolie, de afgegoten tuinerwtjes, de tomaat, de room, zout en peper naar smaak en 3 eetlepels basilicum door elkaar. 

  5. Schep er tot slot 200 g geraspte kaas en voldoende kookvocht door, zodat er een smeuïge pasta ontstaat. 

  6. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en maak het geheel af met de rest van de kaas en de laatste eetlepel basilicum.

Nog zo'n heerlijke (kidsproof) pasta: Penne met champignons en hamsaus

Lees ook: 5x simpele pasta

Lees ook: Zo maak je van je kind een gezonde eter

Misschien vind je dit ook wel lekker!