Sinaasappel wortelmuffins

Sinaasappel wortelmuffins

Snel klaar Makkelijk Goedkoop

Sinaasappel wortelmuffins

Ingrediënten voor 12 personen
  • Ingrediënten

    • 150 g wortels
    • 120 g
    • 5 g (ca. 3/4 tl)
    • 75 g zelfrijzend bakmeel
    • 160 g Blue Band Vloeibaar
    • 200 g
    • 5 g
    • 2 grote eieren
    • 1 sinaasappel
    • 100 g
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (elektrische oven). Plaats de papieren muffinvormpjes in een bakblik.

  2. Schil de wortel dun en rasp boven een grote kom op een fijne rasp. Zeef het meel (n.v.t. bij volkoren meel), het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout erboven. Voeg de andere ingrediënten voor de muffins toe en meng alles met een pollepel of mixer goed door elkaar.
  3. Verdeel het beslag (met 2 lepels) gelijkmatig over de muffinvormpjes.
  4. Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 35-45 minuten goudbruin en gaar.
  5. Was ondertussen voor de afwerking van de muffins de sinaasappel met warm water. Rasp de schil dun op een fijne rasp boven een steelpan. Pers de sinaasappel uit boven de geraspte schil in de pan, voeg de suiker toe en kook al roerende tot de suiker is opgelost. Laat de siroop van het vuur af even staan tot de muffins gebakken zijn.

  6. Snijd boven in elke muffin een kruis en giet de sinaasappelsiroop (ca. 1 eetlepel per muffin) er heel langzaam in (als het te snel gaat neemt de muffin de siroop niet op). Serveer de muffins warm of koud.