Sinaasappelkip met sherry

Sinaasappelkip met sherry

Mag even duren Makkelijk Goedkoop

Sinaasappelkip met sherry

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 800 g sperziebonen (schoongemaakt)
    • 4 kippenbouten
    • 1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
    • 50 ml medium sherry
    • 4 el olijfolie
    • 325 g gele rijst
    • 1 el honing
    • 100 ml
Tussen 30 minuten en 1 uur

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar.

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bestrooi de kippenbouten met zout en peper en bak ze bruin aan.

  3. Voeg het sinaasappelsap, de sherry en de honing toe en stoof de kippenbouten afgedekt in nog 20 minuten gaar.

  4. Meng de sperziebonen met de laatste 2 eetlepels olijfolie, de peterselie en zout en peper naar smaak.

  5. Verdeel de kippenbouten en de groenten over 4 borden. Serveer de rijst er apart bij.

Misschien vind je dit ook wel lekker!