Sinaasappelmoussetaart

Sinaasappelmoussetaart

Snel klaar Erg makkelijk Goedkoop

Sinaasappelmoussetaart

Ingrediënten voor 8 personen
  • Ingrediënten

    • 80 g biscuitjes
    • 150 g Blue Band Finesse voor Verrijken
    • 75 g Blue Band voor Koken, Bakken en Braden
    • 2 el amandelen of hazelnoten
    • 200 ml
    • 4 el
    • 5 g gelatinepoeder
    • 1 sinaasappel
    • 12 blaadjes
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Verkruimel de biscuitjes. Smelt de bakboter en meng de biscuitkruimels en noten erdoor. Druk het mengsel stevig aan in een springvorm. Zet het tot gebruik in de koelkast.
  2. Giet het sinaasappelsap met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Bereid de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem het ingekookte sinaasappelsap van het vuur en los de gelatine erin op.
  3. Doe de vloeibare boter in een beslagkom. Roer het los en meng daarna door het warme sinaasappel-gelatinemengsel. Stort het mengsel op de biscuitbodem in de springvorm. Laat ongeveer 4 uur in de koelkast opstijven.
  4. Schil de sinaasappel en verdeel in partjes. Gebruik een mes om de randen van de taart los te snijden en verwijder de springvorm. Decoreer de taart met de sinaasappelpartjes en de muntblaadjes. Snijd in 4 (of 8 kleine) porties.

Misschien vind je dit ook wel lekker!