Sinaasappelschuim met warme vijgen

Sinaasappelschuim met warme vijgen

Ik heb alle tijd Iets moeilijker Iets duurder

Sinaasappelschuim met warme vijgen

Ingrediënten voor 4 personen
  • Ingrediënten

    • 6 verse vijgen
    • 2.5 l
    • 50 g margarine of boter
    • 1 dl room
    • 3 eieren (gesplitst)
    • 1 dl rode port
    • 1 el honing
    • 4 el
    • 2 el
    • 1 pakje vanillesuiker
    • gekonfijte sinaasappelschil
    • 75 g
    • zout
Meer dan 1 uur

Bereiding

  1. Halveer de vijgen en splits de eieren. 

  2. Klop de eiwitten en de room apart stijf. Klop de eierdooiers met de suiker tot een witte massa. Meng de maïsbloem erdoor.

  3. Meng het sinaasappelsap in een sauspan. Voeg er, al kloppend, het eimengsel bij. Klop het mengsel in de sauspan in een bak met warm water tot een schuimige massa. Spatel eerst de room en daarna het eiwit door het mengsel. Verdeel het schuim over kommetjes. Laat afkoelen in de koelkast.

  4. Verwarm, in een pan op een zacht vuurtje, de suiker, de honing, 1 eetlepel water en een snufje zout. Roer tot de suiker goud kleurt. Verwarm de vijgen 3 minuten met de snijkant op de suiker. Doe de margarine erbij en beweeg de pan tot de margarine gesmolten is. Haal de pan van het vuur en doe de port erbij. Laat de vijgen 5 minuten intrekken en zet het even aan de kant. Laat de siroop al kloppend koken tot een glad mengsel.

  5. Serveer de kommetjes schuim op een bordje met de warme vijgen. Sprenkel wat warme siroop over de vijgen. Garneer met stukjes gekonfijte sinaasappelschil.