Singapore Laksa rijst-noedelsoep met vis en paksoi

Singapore Laksa rijst-noedelsoep met vis en paksoi

Snel klaar Erg makkelijk Iets duurder

Singapore Laksa rijst-noedelsoep met vis en paksoi

Ingrediënten voor 2 personen
  • Ingrediënten

    • 300 g visfilets
    • 300 g paksoi
    • 0.5 zakje Conimex rijstnoedels (5 mm)
    • 1 pakje Conimex Laksa curry paste
    • 10 kerstomaatjes
    • 1 pakje Conimex kokosmelk
    • 1 kip- of vis bouillontablet
Minder dan 30 minuten

Bereiding

  1. Snijd de vis in stukken van ca. 4 cm. Was en snijd de paksoi in repen (ca. 2½ cm). Houd het groene blad en de steelstukken apart. Was en halveer de tomaatjes.

  2. Kook de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laat uitlekken.
  3. Zet een wok of diepe pan op een hoog vuur. Meng hierin de steelstukken van de paksoi, de currypasta en kokosmelk goed door elkaar. Schenk er 500 ml heet water bij. Verkruimel de bouillontablet erboven en roer tot die is opgelost. Breng aan de kook. Zet direct het vuur laag. 

  4. Leg de stukken vis in de bouillon en laat ze in 3-4 minuten gaar worden. Voeg het groen van de paksoi en de tomaatjes toe en warm kort door.

  5. Verdeel de rijstnoedels over 2 grote kommen en schep de soep erbij.
Bron: Conimex

Misschien vind je dit ook wel lekker!